מדיח כלים: העוזר שישנה לכם את החיים

בואו נודה באמת – אף אחד לא אוהב לבצע את מטלות הבית. לאחד קיפול כביסה עושה פריחה, לאחר ספונג’ה גורמת לבחילה, ואחרים מתעלפים רק מהמחשבה על הדחת כלים. ואפשר להבין אותם – ההתעסקות בשאריות אוכל דביקות, קירצוף מתיש של לכלוך עקשן, מים קפואים בחורף, וזה עוד לפני שהזכרנו את הספוג הלח שהופך למצע בקטריות שוקק. מי צריך את זה? מדיחי כלים הם כבר מזמן לא מוצר לנהנתנים בלבד. רוב המשפחות מסתמכות באופן שוטף על האסיסטנט החביב שמקל על החיים.

אם אתם עדיין לא הצטרפתם למהפכה המדיחים, כנראה שאתם חיים על מיתוסים מיושנים. למשל, “מדיח מבזבז המון מים.” תתפלאו לשמוע ששטיפת כלים ידנית צורכת בממוצע 40 ליטרים של מים (!!). והמדיח? רק 12 ליטרים. אם לא למען הכנרת, לפחות תעשו את זה למען חשבון המים שלכם. עוד מיתוס נפוץ הוא שמדיח תופס המון שטח נדל”ן במטבח. זה אולי נכון לדירות ישנות, אבל רוב המטבחים החדשים לוקחים בחשבון נישה למדיח ומעליה משטח עבודה, ככה שלא רק שאתם לא מאבדים שטח – אתם מרוויחים עוד, גם על השיש, כי לא צריך יותר מתקן ייעודי לייבוש כלים.

אז כמו שוודאי הבנתם, מדובר די במוצר חובה בכל בית, אבל איך תדעו באיזה סוג לבחור? ובכן, בעת רכישת מדיח כלים יש מספר גורמים שכדאי להתייחס אליהם:

קיבולת – בכמה כלים אתם משתמשים בדרך כלל? לכל משק בית יש צריכת כלים שונה. היא תלוייה בכמות הארוחות המתקיימות בבית לעומת מחוץ לו, ובתדירות הבישולים. גם אם אתם לא טובעים בכלים, מדיח קטן בטוח ישפר לכם את החיים. ואם אתם מוצאים את הכיור שלכם עם מגדלי כלים בסוף היום, כנראה שהגיע הזמן להשתדרג למדיח. הוא לא חייב להיות ענק, אבל גם מדיחים גדולים מציעים מגוון תכניות שטיפה, כך שניתן להתאים את צריכת המים והחשמל לכמות הכלים במדיח. מה שמוביל אותנו לנקודה הבאה:

איכות – כמו כל מכשירי החשמל המודרניים, גם למדיחים יש דירוג איכות ויעילות, הנע על סקאלה של A (הכי טוב) עד G (אולי כדאי לוותר…). הדירוג לוקח בחשבון את תוצאות הניקוי, איכות הפעולה, וכן צריכת אנרגיה. ואם מדברים על איכות, אי אפשר שלא להתייחס ל…

נוחות השימוש – שימוש וסידור כלים נוחים הם המפתח להתנהלות יעילה. המדיח הרי נועד להקל עליכם, אז למה שאתם תעבדו בשבילו? יש מדיחי כלים המגיעים עם שלל תכניות הפעלה, אבל בכמה מהן באמת תשתמשו? סביר להניח שבין אחת לשלוש. שימו לב שהיצע תכניות ההפעלה אכן עונה על הצרכים שלכם – בשלנים מדופלמים יחפשו מגוון רחב יותר של אופציות הדחה מאשר המשתמש הממוצע. יש גם חשיבות למבנה הסלסלה, ויש יתרון רב למדיחים עם סלסלות עליונות הניתנות לכוונון או הסרה בהתאם לצורך.

ולסיום, כמה טיפים שיאריכו את חיי המדיח שלכם: הקפידו לנקות את המסנן וגם את המדיח עצמו. ניקוי תקופתי יבטיח מדיח שמפיק כלים נקיים ובוהקים; הסירו לכלוכים גדולים מהכלים לפני הכנסתם למדיח, כדי לא לסתום את המסנן; והכי חשוב – הקפידו לעקוב אחרי הוראות ההפעלה!